Close

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Night of the Proms

22-06-2019 - 20:15

€15 – €25

Met toppers uit de klassieke koormuziek (Brahms, Orff, Rutter) én tien spiksplinternieuwe één-minuut-opdrachtcomposities van o.a. Daan Manneke, Wim Henderickx en Monique Krüs. Vooraf is er een interessante, interactieve workshop.

Om te vieren dat Maria van Nieukerken 10 jaar onze dirigent is, brengen we een afwisselend programma. We zingen delen uit bekende muziek die we in de afgelopen jaren hebben gezongen, zoals Ein deutsches Requiem van Brahms, de Carmina Burana van Orff en het Magnificat van Rutter. Sopraan Claudia Patacca verzorgt de solo’s hierbij.

Tijdens dit jubileumconcert voeren we ook tien ultrakorte opdrachtcomposities uit voor verschillende bezettingen van hedendaagse componisten, o.a. Daan Manneke, Wim Henderickx en Monique Krüs. Al deze stukken zijn speciaal voor ons – en Maria – gecomponeerd. Verder zingen we stukken die gewoon mooi zijn, om te zingen en om te luisteren.

Workshop
Claudia Patacca en Maria van Nieukerken geven vooraf in de workshop een voorproefje van wat de Proms te bieden heeft. En natuurlijk gaat u ook zélf zingend aan de slag. Een kort, interactief inspiratiemoment vlak voor het concert! De workshop duurt van 19.00 tot 19.45 uur, kosten €5, geen pin aanwezig. Opgeven via publiciteit@toonkunst.nl.

Gegevens

Datum:
22-06-2019
Tijd:
20:15
Kosten:
€15 – €25
Evenement Categorie:

Locatie

Citykerk ‘Het Steiger’
Hang 17
Rotterdam, 3011 GG Nederland
+ Google Maps