Close

Deze site

Deze site

Deze website kwam tot stand door samenwerking van de hiernaast genoemde personen. Hij bestaat eigenlijk uit drie sites:

  • de eigenlijke website, waar je nu naar kijkt (met een openbaar en een intern gedeelte)
  • een site voor het bestuur, waar allerlei administratiefs wordt bijgehouden en bestuurd: relaties, concertinformatie, agenda, kaartverkoop met details als betaling en aflevering, contributies, communicatie met leden en relaties.
  • een site om de bestuurssite te onderhouden en genereren.

Onder de zichtbare site bevindt zich een flinke hoeveelheid programmacode, die van alles automatiseert. Ongeveer de helft van de pagina’s wordt door een programma gegenereerd en is dus niet door mensenhanden bij elkaar getikt. Het aantal programmaregels is ca. 30.000 voor de drie sites bij elkaar. De programmeertaal is voornamelijk PHP (en er is ook wat Javascript).

Een database is het geheugen van het geheel. Daar bevindt zich alle informatie die we gebruiken: de relatie-, agenda-, concert-, kaartverkoopgegevens, maar ook de inhoud van de pagina’s en de structuur van de site.

De nieuwe openbare en interne site is gebouwd in¬†WordPress¬†met gebruikmaking van de inhoud¬†van de oude site, recycling dus. Naast het nieuwe jasje zijn er ook allerlei nieuwe idee√ęn en ontwikkelingen doorgevoerd. Alles bij elkaar heeft het de site opgeleverd waar je nu naar kijkt.

De site wordt sinds 1 jan. 2017 gehost bij Versio (www.versio.nl). De webserver is shared Linux (we delen het systeem met anderen), de webserver is Apache en de database is MySQL. We hebben 1,5 GB ruimte (1,4 MB), mogen 29 GB dataverkeer per maand verstoken (gemiddeld < 1 GB) en mogen een onbeperkt aantal email accounts aanmaken (29). Tussen haakjes de waardes die we gebruiken.

De schijfruimte wordt nu nog vooral bepaald doordat zowel de oude als de nieuwe site geplaatst zijn. Na migratie naar de nieuwe WordPress site zal de benodigde ruimte naar verwachting halveren.