Close

In memoriam Ton van de Nieuwenhuijzen

Op woensdag 26 februari 2020 is ons koorlid Ton van de Nieuwenhuijzen overleden.

We verliezen in Ton een lieve bevlogen, enthousiast en zeer muzikale vriend.

Zijn grootste passies waren opera en het gezongen en gedrukte woord.

Hij heeft gezongen bij Excelsior, Krashna, Cantharella en Toonkunst Rotterdam.

Veel koorleden zijn vrienden van hem geworden. Hij was actief binnen het koor. Lid geweest van de buitenlandcommissie en medeorganisator van de reis naar Vaasa (Finland). Ook is hij bestuurslid geweest. In Delft was hij een bekend figuur door zijn ongedwongen optreden als vriend voor velen en drukker van veel werk o.a. voor ons koor.

Dinsdag 3 maart was het afscheid in Lijm & Cultuur in Delft. Een bijzondere locatie met een café-opstelling om het informele karakter te benadrukken.

Ton wilde het leven vieren. Leden van Toonkunst aangevuld met andere muzikale vrienden hebben gezongen. Ton had van te voren aangeven welke muziekstukken hij graag zou willen laten zingen. Gelukkig hebben we zijn wens kunnen laten uitkomen. Vijfenvijftig vrienden met Maria als dirigent hebben een prachtig mini-concert gegeven. Hester Hazelaar heeft het lied What A Wonderful World gezongen en Jaap Meijer had solorol bij het kamerkoor stuk And So It Goes van Billy Joel. Het was ontroerend en mooi.

Daarnaast hebben familie en andere vrienden met woord en lied Ton herdacht.

Om zoveel mogelijk herinneringen aan Ton te bewaren, is er een site aangemaakt: www.memori.nl/gedenkplaats/ton-van-de-nieuwenhuijzen.

Het wordt op prijs gesteld als je daar verhalen, muziek, foto’s wilt delen.

We zullen hem zeer missen.

Uitvaartkaart-Ton