Close

Kamerkoor

Kamerkoor Toonkunst Rotterdam

Kamerkoor2018

Kamerkoor Toonkunst Rotterdam (KTR) bestaat uit zo’n 25 gevorderde zangers van Toonkunst Rotterdam. Onder leiding van Maria van Nieukerken brengt KTR verrassende programma’s, soms in samenwerking met artiesten uit andere disciplines, zoals theater, dans en acrobatiek. Dit levert aantrekkelijke combinaties op van vocale topkwaliteit en boeiend schouwspel. Solisten komen regelmatig uit de eigen geledingen, wat leidt tot een grote veelkleurigheid en betrokkenheid binnen de verschillende programma’s. KTR voert overwegend klassieke kamerkoormuziek uit, van oud tot zeer modern. Daarnaast heeft het zich de laatste jaren ook andere muziekstijlen eigen gemaakt en worden close harmony, pop & jazz muziek niet geschuwd.

KTR heeft een zelfstandige programmering binnen Toonkunst Rotterdam. Ook wordt regelmatig meegewerkt aan producties van anderen, zoals ‘Orfeo in de Maastunnel’, een serie voorstellingen van Opera Minora in het voorjaar van 2015.

KTR stelt zich ondernemend op en is te boeken voor allerlei soorten evenementen. In nauw overleg wordt dan een programma speciaal op maat gemaakt!

Kamerkoor Toonkunst Rotterdam oogstte tijdens het Internationale Koorfestival in Vaasa succes met Nederlandse werken als ‘A cette heure du jour’ (Ton de Leeuw) en ‘Sound Poem in Shikara Tala’ (David Porcelijn). Tijdens het Festival ‘Spoken & Schimmen in de Rotterdamse binnenstad’ verzorgde KTR programma’s op allerlei bijzondere locaties, waarbij werd samengewerkt met o.a. vuurzwaaiers, dansers en acteurs.

In februari 2014 produceerde KTR ‘Sprookjes en S(pr)ingers‘, met medewerking van acrobatenduo ‘Hoog & Laag’. Samen met basisschoolleerlingen werd toen onder meer het sprookje ‘Wind in the Willows’ van John Rutter uitgevoerd in een complete regie met solisten uit het koor zelf.

In voorjaar 2015 zong KTR het programma ‘Nacht zonder Sterren’. Hier kon het publiek- letterlijk liggend aan de voeten van de zangers!- genieten van muziek van o.m. Pärt, Bach en de Nederlandse premiere ‘La noche sin Estrellas’ van Sebastiaan Steenberge.

In mei 2015 gaf KTR op uitnodiging van het Rietveld Theater Delft een concert in de serie ‘Ongehoord Subliem‘. KTR bracht daar een overwegend Nederlandstalig programma met werk van hedendaagse componisten in combinatie met allerlei theatrale elementen en choreografie.

Op 27 en 28 januari 2017 bracht het kamerkoor een programma ‘Storm en Liefde‘, met muziek van Brahms (Zigeunerlieder), Fauré (Madrigal), Sallinen (The Beaufort Scale), Escher (Ciel, Air et Vents) en Krüs (Lippijn, een wereldpremiere van een ‘Opera Buffa’ naar een klucht uit 1350).

Dit jaar bestaat Kamerkoor Toonkunst 40 jaar en staat voor november de Saint Nicholas Cantata van Benjamin Britten op het programma. Voor het jaar 2018 staan de Mariavespers van Rachmaninoff geprogrammeerd.

Meer weten of Kamerkoor Toonkunst Rotterdam boeken voor uw evenement? Neem dan contact op via info!

kkterheijden02-02-2014

“Het kamerkoor tijdens een enerverend concert in Terheijden”