Scratchdag

26 september 2022

Zaterdag 4 maart 2023, aanvang 14.00 uur - Prinsekerk, Schepenstraat 69, Rotterdam

Scratchdag Matthäus 4 maart 2023 een terugblik

Foto impressies vind je hier.

Informatie

Zing de beroemdste koordelen zoals het openingskoor en slotkoor en koralen mee, met Toonkunst Rotterdam en een professioneel orkest onder leiding van Maria van Nieukerken. Vanaf 20.30 uur is er een afsluitende presentatie voor vrienden & bekenden.

Een mooie muzikale belevenis en zangplezier is gegarandeerd!

Voor wie?

Iedereen kan meedoen deze dag! Van Matthäus- beginner tot ervaren koorzanger. De zangers van Toonkunst Rotterdam zingen met je samen en ondersteunen zeker ook de minder geoefende zangers. Het professionele orkest Collegium Delft is er de hele dag bij.

Wat gaan we doen?

Op deze dag we aan de slag met de koralen en de beroemde koordelen, zoals het schitterende openingskoor, het ontroerende slotkoor en het spetterende ‘Sind Blitze, sind Donner’. Zie onderaan informatie over alle delen waaraan gewerkt wordt deze dag.

Je wordt bijgestaan door een flinke delegatie zangers van Toonkunst Rotterdam, die het stuk al heel goed kennen. We gaan dus echt muziek maken van al deze mooie noten!

Ergens midden op de dag komt Zangexpress langs met een groep schoolkinderen die de Matthäus Passion met Toonkunst Rotterdam zingen op 27 maart in De Doelen. Deze kinderen ontmoeten elkaar deze dag voor het eerst, zullen voor en met jou zingen.

Meezingen tijdens het slotconcert op 27 maart in De Doelen

Deelnemers aan de Scratchdag mogen enkele koralen uit het tweede gedeelte tijdens het concert van 27 maart in De Doelen meezingen! De bedoeling is om het publiek in De Doelen te overdonderen doordat deze koralen niet alleen vanaf het podium komen, maar ook vanuit de zaal. NB: Deze formule hangt af van het aantal deelnemers & stemsoorten. Deelnemers krijgen een mail met extra informatie rond half februari 2023.

Als je wil meezingen in De Doelen koop je een (combinatie)ticket voor de scratch en het slotconcert.

Wat moet je meenemen?

  • Eigen bladmuziek (mag van internet of tweedehands, bij voorkeur Bärenreiter of Peters).
  • Eigen avondeten (de avondpauze is te kort om uit eten te kunnen gaan).
  • Eigen lessenaar, als je dat prettig vindt om te gebruiken tijdens het zingen.

Welke koordelen zingen we op deze dag?

Zie de tabel met koordelen waar we deze dag aan gaan werken. Wij gebruiken standaard de nummering van de Bärenreiter-editie, zoals vermeld in de eerste kolom. Peters is een andere veelgebruikte editie, zie hiervoor de omnummering in de laatste kolom.

Overzicht nummering Bärenreiter en Peters

Bestel nu je ticket en meld je aan!

Bestel je kaarten bij voorkeur online.