Close

Vrienden

Toonkunst Rotterdam streeft naar interessante uitvoeringen op hoog niveau. Hiervoor zijn (semi)professionele orkesten, solisten en goede concertzalen nodig, waarmee hoge kosten zijn gemoeid. Sommige uitvoeringen maken kans op subsidie, en ons beroep op fondsen voor een incidentele financiële bijdrage is gelukkig zelden tevergeefs. Om de honoraria van dirigent, repetitoren, solisten en musici, alsmede de kosten van bladmuziek en zaalhuur te kunnen opbrengen, is echter méér nodig. We prijzen ons gelukkig met onze bedrijfssponsors en de groep Vrienden van Toonkunst. Wij rekenen erop dat al onze relaties kaartjes voor de concerten kopen, maar verdergaande steun is meer dan welkom. Adverteren in onze – fraaie! – programmaboekjes is ook een mogelijkheid.

Vrienden van Toonkunst

Veel familie en vrienden van koorleden, oud-koorleden en anderen steunen het koor door dik en dun. Deze trouwe en enthousiaste bezoekers zijn ware Vrienden van Toonkunst. Wilt u ook Vriend worden van Toonkunst? Meldt u aan met het contactformulier onderaan deze pagina. De minimumbijdrage is € 30 per kalenderjaar (meer mag ook!). Hiermee steunt u ons niet alleen – als Vriend van Toonkunst heeft u ook recht op de volgende voordelen:

 • Korting op concertkaarten
  Vrienden krijgen 20% korting op alle concertkaarten die ze vooraf via onze website bestellen. De kortingsregeling gaat in zodra uw bijdrage voor het betreffende kalenderjaar is ontvangen. Geef bij bestellingen aan dat u Vriend van Toonkunst bent.
 • Gratis programmaboekjes
  Onze programmaboekjes genieten terecht een zekere faam. Ze verhelderen de achtergronden van de muziek en geven interessante informatie over compositie en componist. De fraaie, complete boekjes geven onze concerten een aanzienlijke meerwaarde. Voor Vrienden van Toonkunst zijn ze gratis.
  (Vrienden van Toonkunst die verhinderd zijn een concert te bezoeken, krijgen het programmaboekje desgevraagd toegestuurd.)
 • Openbare repetities
  Vrienden van Toonkunst krijgen bericht wanneer wij een openbare repetitie hebben. Wij repeteren op donderdagavond in de Prinsekerk, Schepenstraat 71, 3039 NC Rotterdam. Een mooie gelegenheid om achter de schermen te kijken, kennis te maken met het werk en te zien hoe zo’n repetitie verloopt. Deze betrokkenheid geeft meerwaarde aan de concertbeleving.

Vriend van Toonkunst worden?

Uw enthousiasme doet ons goed! Direct na ontvangst van uw ingevulde aanmeldingsformulier sturen wij u een introductiebrief.