Jongeren

Ben je jong en hou je van zingen? Dan zoeken wij jou!

Heb je al koorervaring? Dan hoeven we je niet uit te leggen hoe leuk het is om samen te zingen. Maar ook als je nog niet eerder (klassieke muziek) hebt gezongen, ben je welkom!

We gooien je niet voor de leeuwen. Stap voor stap helpen we jou om je muzikale vaardigenheden te ontwikkelen. Eerst woon je een paar repetities bij om de sfeer te proeven en kennis te maken met het koor en het repertoire. Een ervaren koorlid helpt je daarbij, geeft tips en beantwoordt al je vragen.

Daarna doe je auditie. Spannend? Zeker! Dat vinden zelfs de meest ervaren koorleden, steeds weer. Maar laat het je niet afschrikken, want het is de toegang tot een geweldige muzikale ervaring. Toonkunst Rotterdam is een ontzettend gezellige club, met jonge en iets minder jonge leden, waar je je snel thuis zult voelen. We zingen prachtige stukken en vaak ook op unieke locaties. Zo zongen we vorig jaar in de hal van het Centraal Station, bij Podium Klassiek en in de Doelen. Ook deden we mee met de Apocalyps, een opera van Opera2day en de Nederlandse Bachvereniging in de Rotterdamse Schouwburg. En voor komend seizoen staat er weer heel wat leuks en unieks op het programma, wellicht zelfs in het buitenland. Maar sst... dat blijft nog even tussen ons ;)

Weet je niet helemaal zeker of klassieke muziek echt bij je past? Probeer het gewoon eens en geef je op voor een kennismakingsrepetitie, een ideaal moment om misschien wel je eerste stappen te zetten in de klassieke muziek of als je al meer ervaren bent, je een beeld te vormen van het koor en de sfeer. Zingen bij Toonkunst Rotterdam is een totaalervaring, ook voor jonge mensen zoals jij! En bovendien betaal je tot je 25e een gereduceerd jongerentarief.

Via de website kun je zien wanneer er weer een kennismakingsrepetitie gepland is of als je niet kunt wachten, neem dan contact op via secretaris@toonkunst.nl. Je bent van harte welkom!

Maak kennis met…

PELLE - Toen ik als masterstudent in Rotterdam kwam wonen, wilde ik aansluiten bij een koor want daar was ik in Leiden ook lid van geweest. Toen heb ik na een leuke zoektocht een plek gevonden bij Toonkunst en het voelde voor mij als een warm thuiskomen en ik werd ook direct in het koor opgenomen alsof ik al jaren lid ervan was. De muziek trok me naar Toonkunst, maar de gezelligheid zorgde ervoor dat ik bleef!

ELINE - Tijdens mijn studententijd zong ik bij LSKO in Collegium Musicum in Leiden. Toen ik later naar Rotterdam verhuisde, kende ik daar behalve mijn vriend niemand. Om dit te veranderen, ging ik op zoek naar een goed koor en kwam bij Toonkunst Rotterdam terecht.

Vanaf het eerste moment voelde ik me hier thuis. Toonkunst Rotterdam biedt niet alleen de mogelijkheid om je muzikaal optimaal te ontwikkelen, maar is ook een hechte gemeenschap. We delen lief en leed en genieten samen van gezellige borrels. Zo maakte ik snel nieuwe vrienden en voelde ik me al gauw thuis in mijn nieuwe stad.


MARLOES - Met weinig zangervaring, was ik op zoek naar een leuk koor. Ik was al naar een paar concerten geweest van Toonkunst Rotterdam en na een sprong in het diepe te maken en auditie te doen, werd ik aangenomen! De combinatie van een gezellige sfeer en een passie voor goede muziek, maakt dat het heel fijn is om hier mee te zingen!