Samenwerken

Toonkunst Rotterdam

Toonkunst Rotterdam organiseert gemiddeld drie eigen concerten per jaar en wordt bovendien regelmatig uitgenodigd om samen te werken met professionele orkesten. In 2019 gaven we onder leiding van dirigent Jos van Veldhoven samen met het Rotterdam Philharmonisch Orkest drie dagen achtereen Bach’s Weinachtsoratorium in de grote zaal van de Doelen ten gehore.

In 2010 werkten we mee aan een concertreeks van het Nederlands SymfonieOrkest, voorheen het Orkest van het Oosten, en brachten de Tweede Symfonie van Mah¬ler. In 2013 zongen we op uitnodiging van Sinfonia Rotterdam, onder leiding van Conrad van Alphen, in het Koninklijk Concertgebouw en in de Rotterdamse Laurenskerk de Negende Symfonie van Beethoven. Met dit orkest stonden we in 2014 ook op het drijvende podium van het Veerhavenconcert o.l.v. Hans Leenders. In 2015 stond een deel van ons koor op het podium bij de show van Marlies Dekkers in Villa Thalia.

In het kader van ons jubileum 150 jaar Matthäus Passion in Nederland en Rotterdam, organiseerden we het ‘Stadsproject Matthäus Passion 2020’. Met dit project wil Toonkunst de muziek en tekst van de Matthäus Passion onder de aandacht brengen van zo veel mogelijk Rotterdammers. De spectaculaire opening vond plaats in de hal van NS station Rotterdam Centraal. In de hele maand maart zouden honderden Rotterdammers via school- en wijkprogramma’s en aria-dagen kennismaken met de Mattheus Passion. Het project zou worden afgesloten met een grootse uitvoering van de Matthäus Passion in de Kunstlinie in Almere en De Doelen in Rotterdam, met medewerking van honderden schoolkinderen. Helaas moesten al deze mooie activiteiten worden gecanceld vanwege de coronapandemie. We zijn voornemens om dit project alsnog in 2023 te realiseren.

Zullen we samenwerken?

Zoek je een koor waarop je kunt rekenen en waarmee je makkelijk samenwerkt en dat graag grenzen verkent? Grote kans dat je beoogde werk al op ons repertoire staat. En zo niet, dan studeren wij het graag in. Programmeurs van concertseries, concertzalen en/of orkesten, met vragen en/of uitnodigingen kun¬nen ons bereiken via het contactformulier

Uiteraard ben je van harte welkom bij ons eerstvolgende concert. Kijk vooral ook op ons YouTube-kanaal: YouTube-kanaal Toonkunst